Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

Recept på Heavenly cupcakes

Publicerad 2012-04-04 20:58:51 i Allmänt

Hej på er. Har haft en lång dag idag, men tänkte lägga upp receptet på cupcakesen innan jag blir för trött. Så Leila hoppas att din dotter kommer att gilla dem.

Smeten

100 g smör, det ska vara mjukt
2 ägg
3 dl mjöl
2 dl socker
2 dl turkiskt yogurt
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
lite salt

Marshmellows och hallon

Vispa smör och socker tills det blir helt mjukt. Tillsätt äggen och vispa tills det blivit en bra blandning. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och häll det försiktigt ner i äggsmeten. Vispa ordentligt och tillsätt yogurten.

Använd muffinsplåt. Jag använde både mini och vanlig plåt. Sätt i formarna. I dem mini lägg i några mini marshmellows, i dem vanliga ha i både hallon och marshmellows. Häll försiktigt i smeten, det ska vara lagom i varje.
In i ugnen på på 150 grader i  ca 25 minuter. Det beror på vad det är för ugn. De ska inte bli torra men inte för mjuka heller.

Choclate frosting

150 gram smör
150 gram blockchoklad
4-5 dl florsocker
ca 1 dl mjölk, beroende på hur tjock man vill ha den.

Smält smöret och chokladen i en bunke över en kastrull med kokande vatten. Rör om flera gånger tills det blir helt rinnande.
Häll ner smeten i florsockret och vispa med en elvisp och häll sedan försiktigt i mjölken. Vill man ha den extra rinnande ha i mer mjölk eller en fast frosting kanske mindre än 1 dl mjölk. Vispa i ca 10 minuter.
Spritsa frostingen på cupcaksen och sen är det bara att stoppa in en i munnen.  Använd en spritspåse och vanlig tyll. Man kan använda vilken tyll som man vill. Har man inget sånt hemma går det lika bra att lägga på frostingen med en kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela