Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

Tuppen och jag

Publicerad 2011-11-25 09:34:21 i Allmänt

Vaknade med tuppen. Det blev inte som jag ville att jag skulle få sova till 9.30. Vakande då istället klockan 6.  Ska till tvttstugan och börja med tvätten. Hoppas att jag hinner tvätta allt. Har lite ärenden i centrum också, ska passa på medan tvätten torkar. Ville träna en tror inte att jag hinner.

Har sedan några veckor sedan  börjat använda torrschampoo så jag inte tvättar håret varje dag. Har provat lite olika nu.
Billig och ganska bra för att den ju st är så   billig. HM har ofta kampanjer på den. Dock kan det klia i hårbotten.




Väldigt stark doft, gör så jag fårhuvudvärk. är faktiskt inte så bra som alla säger.


Batiste torrschampoo som blivit ganska populärt här nu i Sverige, har innan sett mycke av det i England. Är väldigt bra och skulle rekommendera den. Finns i olika dofter också.



Bäst av alla tycker jag är Tresemmes instant fresh. Suger åt sig fettet bra och det syns inte så mycket att man har torrschampoo i håret. Prova den om ni tycker att ni tvättar håret för ofta.

Ikväll blir det middag på Back a Yard. Jamaikanskt, mums.

Time to sleep

Publicerad 2011-11-24 22:27:19 i Allmänt

Några ord innan jag lägger mig. Sjukt trött, men vill verkligen inte sova, men det är bäst för jag har tvättid imorgon 10 så jag vill inte missa den. Har 6 ikea påsar.
Så här glad är jag just nu. Idag har det hänt mycket bra saker i mitt liv som jag ska vara tacksam över och något som gjort att framtiden kommer att se ljusare ut. Ibland behöver man ha svårigheter i livet för att lära sig och uppskatta mycket.  Idag har jag lärt mig .
Nej nu är det time to sleep mina vänner.
Night night

Sunday it is

Publicerad 2011-11-20 12:54:38 i Allmänt

Då var det söndag igen då. Hade en riktig boring jävla lördag som jag inte gjorde ett skit på. Ville för en gångs skull hitta på något, men det var ingen som var hemma. Skulle träffat Roya men hon mådde inte så bra så det var vila för henne. Och eftersom jag var hemma så blev jag extra lat.
Men idag söndag så har jag ett fullt schema. Vaknade tidigt så klart, alltid när man är ledig. eftersom jag hade en massa tid så blev det gröt , te och sen kaffe till frukost.
Dammsög sedan lägenheten. Har jag sagt hur mycket jag älskar min nya dammsugare. Nej nu ska jag inte lägga onda ögat på den.
Eftersom mor och far kommer idag för några timmar så bakar jag lite salta kakor till dem. Gjorde de i Uppsala men glömde hjortronsaltet så dem blev inte så goda. Ska även baka strasskakor med lite romsmak. Min gamla chef Antilla gjorde alltid det till oss i spelet vid juletid. Godaste kakorna jag ätit. Smälter i munnen. Vet inte om jag ska göra små eller stora. ja vi får se.

Ska sen gå och köra spinning i en timme. Nu ska jag äntligen komma igång. Efter spinningen blir det Break of Dawn. Ska bli spännande och se, men måste erkänna att böckerna är så mycket bättre . Twiligt var riktigt bra men sen så blev det så overkligt.
Nu måste jag verkligen komma igång med min träning. Jag är verkligen duktig när jg kommer igång men nu de senaste månaderna är det alltid något som händer. Jag blev sjuk och sen har det varit mycket på jobbet.

Några mål för mig:

Shoppa mindre - har komit igång ganska bra. Har inte varit inne på HM på mer än 2 månader. Ska dock köpa 2 klänningar, en av dem till nyår.

Betala av mina skulder- kommer att ta tid, men har blivit mycket bättre. Men en sak åt taget.

Komma igång med träningen.

Inte lägga i sig vad andra gör trots att man vill de bästa för dem - det uppskattas inte alltid.

Rensa hemma - Har hållt på ett tag men det finns mycket att slänga.

Sluta köpa för mycket mat och sedan slänga det- Det gör jag alldeles för ofta och det är mycket som slängs.

Nu var det tisdag igen

Publicerad 2011-11-15 11:32:38 i Allmänt

Dags att skriva lite. Har massor att skriva om mn kanske blir det för mycket att läsa. Jag ska ju skriva varje dag men det brukar inte bli så.

Middgen var mycket lyckad i fredags och maten smakade mycket bra. Det var ju första gången jag gjorde kyckling som den. Creme brulen och pajen blev också mycket lyckad, men jag fick inte igång brännaren. Typiskt men den funkade så klart när den togs till affären. Så nu funkar den som den ska.
Tyvärr glöme jag att ta bilder på middagen. Här kommer receptet på den goda kycklingen.

Kyckling i ugn med saffrans ris

Hel kyckling
Lök
Bulgur
Aprikoser
Pinjenötter
Russin
Potatis
svartpeppar
Svamp
Salt
Vitlök
Olika kryddor
Stekpåse
Basmatiris
Saffran

Skjölj kycklingen ordentligt.
Olja in kycklingen och sedan krydda ordentligt med de kryddor man vill ha.
Ta bulgur i en kastrull och ha varmt vatten i. Ha sedan i pinjenötterna, aprikoserna, russin och stora lökbitar. Blanda ordentligt.
Ha sedan i salt och peppar.
Fyll kycklingen ordentligt.
Stoppa in lökbitar in under skinnet.
Krydda kycklingen igen och stoppa den i stekpåsen.
Skär potatisen i klyftor och blanda med svampen och vitlöken. Ha dem brevid kycklingen.


Tyvärr glömde jag ta bild på saffransriset. Men lägger upp bild en annan gång.

Hallonpaj


Kommer göra kycklingen igen.

Här kommer lite sena bilder från Halloween.




111111 klockan 11

Publicerad 2011-11-11 11:57:45 i Allmänt

Ja då var det dags igen. 111111 och klockan 11. Vad gjorde jag då. Jo stod i köket och gjorde brule pudding precis då. Tänkte inte ens på vilken dag det är tills jag såg det på facebook.
Ikväll ska det bli middag med kyckling med fyllning, det ska vara pinjenötter, lök, aprikoser och russin och potatis i den, ska serveras med saffransris. Efterrätterna blir brulepudding och hallongpaj. Och äntlingen har hag köpt en brännare så det blir en riktig pudding.

Lillebror har köpte en mirakel dammsugare och aldrig har jag sett en sån bra dammsugare så nu har jag också beställt en sådan.
Electrolux Z8840

Nej nu ska jag fortsätta att städa. Lägger upp bilder senare från middagen.

Godmorgon

Publicerad 2011-11-03 11:05:36 i Allmänt

Godmorgon eller kanske ska säga god förmiddag. Vaknade så klart vid 5 idag men som tur så lyckades jag att somna om vid 7 och vaknade för ett tag sedan.
Har till och med ätit gröt, mums. Så himla gott.


Godaste havregrynsgröten åt jag på Pret a manger i London. Har försökt att göra på deras sätt, lyckats lite.

Idag står det städning på schemat, har varit sämst på det den sista tiden. Innan det ska jag kolla lite film och vila.
Ska nog kolla den franska filmen Heartbreaker.

Tisdag

Publicerad 2011-11-02 18:53:18 i Allmänt

Har varit på kurs hela dagen. Nu är jag slut i huvudet. Så mycket information på en gång. Var så trött, skönt att vara hemma nu. Hotar fortfarande gansa mycket så det blev ingen zumba och spinning idag heller.
Här kommer lite bilder från Grill. Synd att vi inte satt i det coola rummet.


Efterrätterna var smarriga speciellt creme brule som var underbar.


Nej nu ska jag fortsätta med min thai gryta som står på spisen. Mums

Uppe med tuppen

Publicerad 2011-11-01 08:24:15 i Allmänt

Japp då var man vaken med tuppen igen då. Hatar att vakna när jag inte behöver det. Vågar inte sova nu heller för då kommer jag vara helt död på jobbet idag.
Istället sitter jag och googlar halloween. Ska följa med Karishma och Tasmia på halloween fest hos Joya på lördag. Jag har bestämt att jag ska vara Poison Ivy. har köpt en röd peruk, hade velat ha enrödare men hittade inte.


Kim Kardiashian var grym i denna dräkt.  Dock kommer jag inte kunna ens fixa en hundradel av denna dräkt men ska försöka iallafall. Har en klänning, hår nu fattas bara bladen. Bäst skulle vara om jag fick tag på platsblad. Ska ut och leta i ue också.  Javi får se.

Lägger upp lite bilder från Grill senare. Var den finaste restaurang jag varit på. Dit blir det flera besök.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela