Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

När jag inte kan sova

Publicerad 2011-03-24 09:48:29 i Allmänt

Ja när jag inte kan sova så gör jag dumma saker som att kolla på saker jag inte får göra. I morse så vaknade jag vid 5 och kunde inte somna om. Jag vände och vred på mig, men inget hände. Så tillslut gick jag upp och kollade in alla klädsidor jag kunde hitta. Jag ska inte kolla på kläder och sånt eftersom jag ska inte shoppa, men ibland kan jag inte bara låta bli. Jag hittade massor av saker som var fint. Jag försökte kolla in dyra designer kläder för det vet jag att jag inte kan köpa. Men sen så kommer man alltid in på sidor där man har råd att handla.

Måste säga att jag blev besviken när jag såg Dolce&Gabbanas kollektion. Konstiga kläder, verkar som de har blandat allt. Inte för att dem bryr sig vad jag tycker.

Men sen så hittade jag dessa snygga klänningar från Marchesa


I love this. Så jag. Men kanske år 2075 kan jag äga en sådan. Eller inte ens då. Men liknade finns på ASOS. By the way så är det 25% rabatt där. Farligt för mig. Jag gick in och lade lite klänningar i korgen men sedan loggade jag ut.

Hittade även dessa underbara skor från www.ellos.se


Dem bruna finns på HM och dem röda finns på Haléns. Ett av paren ska jag nog köpa. Jag har bestämt mig att denna sommar ska jag ha på mig högklackat. Allt ser så mycket finare ut i högklackat. Jag har så många par som jag inte ens har använt en enda gång så det är dags att dem kommer ut.
 Har man på sig högklackat så måste man också klä upp sig lite.

Sen var jag säkert i över en timme och kollade sareesar. Jag ville köpa allt jag såg. Men det blev inget där heller. Jag hade bestält 2 sarees från Indien i februari, tror att dem kommer imorgon eller början av nästa vecka. Lägger upp bilder senare.

Igår var jag ju och hälsade på lilla Alva. Och hon är verkligen liten och så söööt. Jag hade så bråttom på morgonen så jag glömde kameran, men tog en fin bild med mobilen.


Hon är så så gullig när hon ligger och funderar. Det märktes inte på Helena att hon hade fött barn bara för 2 veckor sedan.

Det var limepajen som jag tog med och den blev mycket lyckad. Tror att jag ska göra en senare idag och ta med till jobbet så att dem får smaka eftersom jag pratar så mycket om vad jag ska baka..

Helena hade bakat kärleksmums och småkakor. Supergoda.

Ja idag blev det lite annat än bakning. Men skriver lite mera sen när jag har bakat.

Paj i stora lass

Publicerad 2011-03-22 21:34:51 i Allmänt

Idag har jag bakat lite. Egentligen orkade jag inte, men jag skulle ju ta med mig något till Helena och Johan.
Jag vet inte om det blev så lyckat.
Gjorde iallafall 3 olika pajer. Choklad, lime och klassisk blåbärspaj. Jag hittade på ett eget recept till blåbärspajen och jag tror inte att det blev så bra. Men man måste ju prova sig fram.


Gjorde Lime och blåbärspajerna först. Det såg ganska bra ut från början. Om det blev lyckat så skriver jag senare vad det var jag lade i blåbärspajen.
By the way visst är dem rosa skålarna fina?

Chokladpaj har jag gjort en gång för många många år sedan.
Jag kommer inte ens ihåg om jag gjorde rätt, men det visar väl sen.

Resultaten


Om jag gissar rätt så blev nog limepajen bäst. Jag skulle egentligen ha digestivebotten, men eftersom jag glömde att köpa det så fick det bli en vanlig pajbotten.

Nästa pajprojekt ska nog bli kokospaj. En krämig kokospaj. Jag måste bara hitta ett bra recept. Kanske ett amerikanskt eftersom det är ganska vanligt där. Jag borde ha provat det när jag var där, men konstigt nog så provade jag inga bakelser alls när jag var där. Det får bli ett måste i framtiden.
Nej nu ska jag gå och kolla om chokladpajen har stelnat.

Lite smått och gott

Publicerad 2011-03-20 19:55:50 i Allmänt



Jag har nu tänkt att skriva i flera dagar men har inte riktigt haft tid eller ork. Har varit alldeles för trött när jag kommit hem.

Jag var ju på middag hos min kompis Roya igår och hade det supertrevligt med god persisk mat och en massa med andra godsaker. Min tanke var ju att jag skulle baka en tårta men det blev endast en tanke. Jag får göra det en annan gång istället.
Dem utmanade mig att baka en massa saker som de tror att jag inte kommer att klara av att göra. Det gör dem endast för att jag ska baka. Jag ska tvinga dem att provsmaka på allt, även allt som jag misslyckas med.

Jag gick förbi husgeråd på Åhléns och hittade mycket fina saker, men jag höll mig och köpte bara några saker. 

Dem småpajformerna eller dessertskålarna har jag tänkt att jag ska göra små cheesecakes när jag har middag hemma. Jag ska nog gå och kolla om det finns flera. Jag köpte 8 st.
Jag älskar sådana saker och kan köpa hur mycket som helst. Problemet blir att det inte finns plats att ha allt hemma.

Idag har jag legat i sängen hela dagen efter att ha jobbat 7 dagar. Hade planerat mycket, men inget blev av för att jag hade huvudvärk. Men Karishma kom förbi med lite energi på kvällen och jag bestämde mig för att baka lite småkakor enligt mitt eget recept. Här är ingredienserna:

                                                                 Mandel och vaniljkakor
                                                                      
                                                                       150 gr smör
                                                                       2 dl socker
                                                                       1 dl mandelmjöl
                                                                       1 dl potatismjöl
                                                                       1 dl vetemjöl
                                                                       2 msk vaniljsocker
                                                                       2 tsk vaniljarom
                                                                       1 tsk hjortronsalt
                                                                       1 tsk vanligt salt

 

Dem blev nog inte så fina som det brukar bli, men enligt Karishma blev dem väldigt goda. Alltid bra att ha hemma när kompisarna kommer över.

I veckan ska jag hälsa på lilla Alva som kom till världen för snart 2 veckor sedan. Jag vill gärna ta med lite smått och gott till Helena och Johan. Vet inte riktigt vad för något än, men jag kommer nog på något. Kanske en chokladpaj.

Wilton - bakarnas paradis

Publicerad 2011-03-16 21:05:59 i Allmänt

Alla ni som älskar att baka måste besöka Wiltons hemsida. Det är ett paradis för oss som älskar att baka och kanske inte ännu har blivit riktigt duktigt på det. Jag råkade gå in på deras hemsida av en slump. Jag kommer inte ihåg vad det var jag googlade, men det var säkert tårtdekorationer eller något liknande. Man hittar verkligen allt som har med bakning att göra. Hur man arbetar med sugarpaste, hur man dekorerar tårtor, cupcakes och kakor. Hur man använder de olika redskap som finns, hur man transporterar och förvarar tårtor. Ja dem har verkligen tänkt på allt. Det finns till och med videor på nästan alla tips, det är ju så mycket lättare att kolla hur man ska göra än att läsa om det.
Jag hittade denna tårta som jag har tänkt att jag ska göra snart.
Klickar man på bilden så finns allt du behöver veta. Vad du behöver för att baka tårtan, vilka verktyg som du behöver och olika tekniker som används för att göra den extra fin. Ja det finns säkert tusen olika tips att hitta där. Det är iallafall en sida som jag flitigt kommer att besöka. Inte nog med det så kan man beställa alla deras produkter. Wilton produkter finns även i Sverige på lite olika sidor. Den sidan som har flest Wilton produkter är hos www.kakburken.se 
Men vill ni besöka Wiltons hemsida för inspiration så gå in och besök www.wilton.com 
Kolla in även denna fina bröllopstårta som jag också funderat på att göra en vacker dag.Byter man ut färgerna så ser det inte ut som en bröllopstårta. Min plan är att jag ska kunna göra denna tårta om ett halvår eller kanske ett år. Formarna till denna tårta finns också att köpa i deras hemsida eller från tårtdecor, men jag ska hålla mig nu ett tag eftersom dem kostar 700kr och det är ganska mycket pengar.

För två veckor sedan fyllde min brorsdotter Melissa 6 år och jag hade som uppdrag av mig själv att göra en tårta till hennes stora kalas. Jag hade sett en bild på en våningstårta som var formad till ett paket och blev genast kär i denna tårta. Så jag bestämde mig att jag skulle göra en liknande. Det borde inte vara så svårt, men där hade jag fel. Det var min andra riktiga tårta så jag upptäckte att det inte var så lätt som det såg ut. Tårtan tog ca 3 timmar att göra om jag inte räknar med tiden för bakning av alla bottnar.
Jag svor säkert tusen gånger medan jag gjorde den, men jag blev ändå nöjd med den till slut.


Det var både vanlig sockerkaksbotten och chokladbotten. Jag hade även olika fyllningar till alla tre tårtor. Till den understa hade jag först ett lager med vitchoklad ganache och det andra lagret med mjölkchoklad ganache. Till tårtan i mitten så var det chokladbotten med ett lager med blåbärsmousse med krossad daim och det andra lagret med blåbärssylt.  Till tårtan högst upp var det blåbärsgrädde och sylt.
Jag använde sugarpaste och inte marsipan. Sugarpaste är mycket lättare att jobba med än med marispan. Sugarpasten var vit som jag sedan färgade i olika färger. Kalasets tema var rosa och lila så det blev dessa färger.
Jag använde sugarpasten som blev över till att göra en ros och småblommor.

Jag smakade aldrig själv på tårtan, men det verkade som om den blev lyckad. Jag vet inte varför men oftast så smakar jag aldrig på det jag bakat.

Nya baksaker

Publicerad 2011-03-15 20:25:12 i Allmänt

Idag fick jag en av de många baksaker jag beställt på internet. Jag har länge letat efter ett riktigt tårtfat med lock, sådana som man alltid ser på film. Jag såg en sådan i filmen "It's complicated" och blev kär i den. Jag var tvungen att hitta en sådan. Jag letade överallt på stan och på internet, men ingenstans fanns den som jag ville ha. Men tillslut hittade jag en för ca 400kr hos www.hemmakockarna.nu 
 Jag vet att det är dyrt, men om jag nu ska bli ett bakproffs så måste jag har saker som ser proffsiga ut.  Alla ni som bakar vet hur jobbigt det är att täcka sakerna med plastfolie eller alluminiumfolie. Nu behöver jag bara sätta på ett lock, hur enkelt som helst.
Sedan hämtade jag ut ett annat paket från www.lyckasmedmat.se  med sugarpaste, glansspray, verktyg för dekoration, pastafärg och utstickare. Här är några av sakerna:

Det finns hur mycket som helst att kolla in om man är intresserad av sådana saker. Jag har lyckats hitta några riktiga bra sidor med baksaker. Det är väldigt dyrt, men jag ser det som en investering. Dem kommer att räcka länge.
På lördag är jag bjuden på middag hos en kompis och istället för att ta med blommor eller choklad så hade jag tänkt att jag ska ta med en hembakad tårta. När jag ska hinna göra den vet jag inte än, men om jag hinner så får ni se bilder senare.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2011-03-15 19:09:15 i Allmänt

Hej

Jag har länge tänkt att börja blogga men har aldrig kommit till skott, men äntligen så tänkte jag ge det ett försök. I min blogg kommer ni att kunna läsa en massa onödiga saker som jag är intresserad av. Shopping har alltid varit en stor passion i mitt liv, så det tänkte jag skriva mycket om. Min nya passion är bakning. Min tanke är att jag ska bli proffs, så ni kommer att få läsa om alla mina misslyckade bakverk, men även lyckade saker.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela