Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

Eid mubarakh med lite maränger

Publicerad 2011-08-30 20:28:12 i Allmänt

Eid mubarak på er alla som läser min blogg. Tänkte att jag skulle fira det med att baka lite mini maränger. Det var första gången jag bakade det. Inte så svåra att göra men det var svårt att få dem perfekta.
Jag hade planerat att jag skulle göra 2 sorters, en med hallonsmak och en med pistach. Men det blev bara hallon eftersom den andra blev förstörd.
Till detta behövde jag :

3 äggvitor
2 dl socker
halv tsk ättika
hallonsaft
röd karamellfärg.


Börja vispa äggvitorna i någon minut och tillsätt ättikan.


Vispa i någon minut och tillsätt socker, lite åt taget.


När du kan vända upp och ner på bunken och smeten inte ramlar ur så är det nästan klart.

Häll i lite hallonsaft och sedan karamellfärg eller pastafärg som jag använder. Jag använder Wiltons färger och man kan beställa dem på www.kakburken.se


Sen är det bara att hälla det i en spritspåse med en tyll man gillar. Själv använde jag den som jag brukar ha till muffins.


In i ugnen på 125 grader i ca 50 minuter.

Resultatet blev så här:


Dem blev kanske inte det finaste marängerna men dem blev goda iallafall.

Nu ska jag fundera vad för tårta jag ska göra till Alvas dop. Jag har lite ideer, men vi får se om det kommer att funka. Jag ska fundera lite till.

Trevlig helg har det varit

Publicerad 2011-08-28 12:32:50 i Allmänt

Det varit en trevlig helg men den har gått alldeles för fort. Typikst att helgerna ska gå så fort. I fredags gjorde jag ingening när jag kom hem från jobbet. Jag bestämde mig att bara vara hemma och inte göra så mycket. Kollade på film hela natten. Kollade å No strings attached och The other woman. Den första var rolig och bra, den andra var också bra men lite deppig.No Strings Attached PosterThe other woman

Lördagen gick så snabbt. Kändes som jag hade hela dagen på mig att göra en massa saker men det hade jag inte. Lördagagen var både Helenas födelsedag och min svärfars dödsdag. Han dog för 15 år sedan. Synd att jag aldrig fick lära känna honom, jag har bara hört fina saker om honom.
Dagen började med städning av köket. Jag grovstädade hela köket och organiserade alla skåpen. Kom på sedan att jag hade glömt kylskåpet, men det får jag ta tag ikväll. Här kommer lite bilder på hur det har blivit när jag gjort om.     
'
Fick en rosa duk som jag ville ha. Jag köpte tyget på Ikea och istället för att sy kanterna använde jag klistra på sak som finns också på Ikea. En sån bra uppfinning. Löparen är köpt Indiska.

Även här köpte jag tyget på Ikea. Löparen kommer också därifrån.

 Förstår inte riktigt varför alla bilder blir så här fastän jag redigerar dem.

På kvällen var det födelsedagsmiddag hos Helena. Det var riktig god mat och kladdkaka som efterrätt. Det var tapas och det fanns massor av olika saker. Kalle var också där. Han är så liten och söt. Alva var glatt humör.


Jag vet inte vad som hänt med datorn, men det går inte som jag vill så jag lägger ner. Får fortsätta efter jobbet. Ciao


Fler bilder

Publicerad 2011-08-25 18:30:12 i Allmänt

Det händer ju aldrig att jag bloggar 2 gånger på en och samma dag. Men jag tänkte att jag skulle lägga upp lite flera bilder.



Ja det får bli alla bilder. Finns ju hur många bilder som helst.  Nej nu ska jag lägga upp flera bilder på facebook.

Uppsala time

Publicerad 2011-08-25 11:58:40 i Allmänt

Är i Uppsala efter en lång lång tid. Jag kommer inte ihåg när jag var här senast. Det måste ha varit i maj eller juni innan morsan och farsan åkte till BD.
Det var kul att träff alla igen. Melissa har börjat skolan. Hon är en stor flicka nu. Hon har dessutom tappat en tand.

Uppsala innebär för mig att jag blir extra lat och gör inget och bara äter. Igår vid iftar time var det hur mycket mat som helst. Synd att jag inte tog med mig kameran så jag kunde lägga upp bilder på maten. Som vanligt orkade jag äta 2 saker sen var jag mätt.

Shuchi har tagit med sig mina bröllopskort. Dem kunde ha blivit bättre, så går det när man tar en vanlig fotograf. Men dem blev iallafall bättre än förra årets.
Här kommer lite bilder.
Detta var scenen. Synd att vi inte fick med hela lokalen, men Songeets bilder kommer väl någongång och där finns riktigt fina bilder.


Lägger upp snart igen. Måste vila hahaha

Dags att sova

Publicerad 2011-08-21 23:22:55 i Allmänt

Nu är det dags att sova. Annars kommer jag inte att kunna gå upp imorgon bitti. Hatar att lägga mig tidigt och vakna tidigt.
Har haft en rolig dag idag. Städade lite, var i centrum och fyndade porslin med Tasmia. Lägger upp bilder imorgon. Sedan var det ju kräftskiva hos Karishma och Tasmia. Det var mycket mat och mängden var perfekt.


Det var många olika rätter, det var kräftor, västerbottenpaj, taccopaj, persisk mat, ost och kex, bröd och sedan mina efterrätter.


Så här fina såg vi ut i hattarna som jag kanske hade på mig i 5 minuter.


 Det var inte lätt att få en bild på Simona idag.  

Här får Alva lite mat av mamma.

Annars gick kvällen väldigt snabbt, det gör det alltid på söndagar.

Melissa har kommit hem idag. Wohoo får träffa henne på onsdag, det ska bli så kul. Det känns som om vi inte har setts på hundra år. Shuchi har tagit med sig bröllopsbilderna också. Ska bli kul att se dem äntligen.

Nej nu blir det godnatt för min del.

Städa städa städa baka baka baka

Publicerad 2011-08-20 23:49:02 i Allmänt

Jag har länge sagt att jag ska städa hemma och organisera mina saker. Äntligen har jag börjat med mina uppdrag. Igår fredag hade jag en riktig städardag och bakdag. Jag hann med ganska mycket . Jag vaknade tidigt och började med att försöka få ordning här hemma. I veckan hade jag gjort ordning i skåpet där jag har lakan och handdukar, bara ett av de många skåpen som jag ska få ordning på. Det kommer att ta tid innan det blir klart.  Jag hann också med lite av min byrå i sovrummet, jag måste göra plats för Songeets saker. En låda har har blivit hans. Han ska nog få en till.
Tog bort mina stora ramar med kor. Flyttat lite på dem små och satt upp 2 bilder med indiska kvinnor. Coola tavlor som Tasmia köpte åt mig från stadsmissionen. Ramarna köpte jag på Ikea.
Så här ser väggen ut nu.

Kanske inte världens bästa bild.

Det som tog mest tid var att organisera mitt smink. Jag älskar smink så jag har ganska mycket av det. Det har legat överallt och då menar jag överallt. Så nu har jag det mesta samlat på ett och samma ställe. Jag fick inspiration av Ikea. Hittade fina bilder på deras hemsida.  Det blev riktigt fint och jag är så nöjd över det.


 Jag hoppas bara att jag hålla det så här. Jag är ganska bra på att stöka ner hemma. Tyvärr hann jag bara ordna 2 av lådorna.
Samtidigt som jag städade så bakade jag.  Jag gjorde tre sorters kakor till mitt söndagsfika som jag ska ha om ngfra veckor. Sedan gjorde jag en citronmarräng paj tills imorgon.

 Dessa blev chokladkakor som är sega i mitten.


Gjorde syltkakor som kanske inte blev dem finaste men dem blev goda. Bakade även drömmar, men glömde att ta bilder på dem. Bästa med småkakor är att man kan frysa in dem.

Jag hade tänkt lägga upp recept och bilder på citronmarräng pajen, men så blev det inte. Men jag tog en bild när den var klar. Den blev vacker och hur den smakar får vi veta imorgon.


Ja det var det och ganska mycket som jag hann med igår. Jag ska fortsätta imorgon för jag fick Gunilla att ta min jour imorgon. Förlorar mycket pengar, men jag måste bli klar hemma.

Jag har glömt att skriva att jag flytttat matbordet till vardagsrummet och sedan köpt ett litet vitt bord till köket. Det blev riktigt fint. Ska ta bilder imorgon så att ni får se hur det ser ut.

Nej nu ska jag sova, är riktigt trött. Hoppas att jag kan sova ut.

By the way så kommer Melissa och Shuchi hem imorgon. Längtar att träffa dem, mamma och pappa. Får göra det snart. Åoker hem på onsdag.

Aktiv i köket

Publicerad 2011-08-18 22:52:29 i Allmänt

Tänkte passa på att skriva lite medan jag bakar bullar. Märkte ganska sent att jag inte hade något pärlsocker hemma. Jag har allt möjligt men inget pärlsocker. Skandal enligt mig själv.  Har varit aktiv denna vecka med bakning och matlagning. I tisdag gjorde jag mina piroger som är perfekt till matlåda. Dock dog jag nästan att göra dem. Jag höll nog på tills nästan  12 på natten, Nästa gång kanske jag ska göra dem när jag inte ska upp tidigt nästa dag.
Det var inte lika jobbigt idag. Bullar är så mycket lättare. Tänkte att jag ska ta med dem till kräftskivan på söndag. Det ska vara en hemma hos Karishma och Tasmia. Min första men jag ska inte äta kräftor. Så jag kommer att ta med efterrätten. Bullar och citronmarräng paj ska jag ta med. Pajen ska jag göra imorgon. Första gången jag gör en så jag hoppas att det blir bra.

Maten jag lagade var thai inspirerad. Jag gjorde en vegetarisk gryta med squash, aubergine, soyafärs och kokosmjölk. Kryddningen innehöll grön curry, thaikrydda och massor av chilli och chilliflingor.


Den andra grytan var tonfiskgryta med kokosmjölk smaksatt med chilliflingor och rosepeppar. Jättegott till ris eller med pasta.
Kanske inte ser så gott ut men jag kan lova att det är smarrigt.

Lite bilder på bullarna.


Blev inte så fina som mina bullar bli, men jag skyller på att jag inte hade pärlsocker. Fast plåt nummer två verkar bli riktigt fina.

Hittade mina tallrikar som jag var ute efter. Hittade på Ikea. Jag köpte 3 olika storlekar och det var det rimligaste priserna jag kunde hitta. Dem jag egentligen ville ha kostade nästan 300kr styck och det kommer jag inte ha råd med på 10 år säkert.


Nu behöver jag bara en fin duk till vardagsrummet, köpte en igår men är inte nöjd.
Kolla in mina fina servetter från HM.

Nej nu ska jag fortsätta att fixa och dona här hemma.

Sociala jag

Publicerad 2011-08-12 21:27:02 i Allmänt

Åh vad jag längtar att få sova ut. Det känns som jag inte har fått sova på hundra år. En jobbdag kvar och sen en dag ledig.
Måste säga att jag är ganska stolt över mig själv. Jag har varit ganska så social efter  jag kommit hem från Bangladesh. Jag har varit på bio 2 gånger och sen har jag varit ute på middagar. Mycket för tt vara mig. Ska bli ännu mera social snart. Kanske börjar jag att gå tillbaka till mitt gamla jag. Jag hoppas det. Det är så tråkigt att vara tråkig. Nästa vecka så börjar även träningen och det ka bli kul. Och jag hoppas att det blir bio eller något imorgon. Vi får se vad som händer efter jobbet.

Var på middag med Helena, Alva, Karishma, Tasmia och Emil. Det var längesedan vi sågs så jag bjöd med honom. Smal har han blivit också. Det var kul att träffa honom, stackarn så mycket som vi retade honom.



Visst har han blivit smal.



Inte syns det på Helena att hon har fått barn för 5 månader sedan. Lilla Alva var ganska trött eftersom hon bara hade sovit 20 min på hela dagen.

Som jag nämnde förut så har jag shoppat och det var ju inte så bra, men jag gav bort halva min garderob innan jag åkte till Bd så det behövdes lite nytt. Köpte bland annat klänningen jag har på mig på bilden.  Sedan köpte jag 60 tals klänningar.Perfekt när det blir kallare. Lägger upp kort imorgon.

Goodmorning

Publicerad 2011-08-09 09:30:29 i Allmänt

Tänkte att jag skulle skriva några rader innan jag går till naprapaten och sedan till jobbet. Jag gjorde illa ryggen på jobbet i lördags och har knappt kunnat gå på 2 dagar och varit så stel, men det började bli bättre igår kväll. Jag har alltid sådan otur. Jag kom hem från Bangladesh och var frisk och sen pajjar jag ryggen och kunde inte gå till jobbet på 2 dagar. Jag hoppas att oturen vänder.
Efter naprapaten ska jag gå förbi Indiska och kolla in deras rea. Jag fyndade en massa saker förra veckan. Köpte löpare och dukar och sånt. Fyndade en massa på HM hemsida också. Här kommer lite bilder på fina dukningar som jag hoppas att jag ska kunna göra
.

Först måste jag kunna ordna så att jag kan ha ett matbord i vardagsrummet. Det är så tråkigt att ga middag när alla i sitter i soffan och äter. Jag vill att alla ska kunna sitta vid ett bord och äta och koppla av.  Vi får se hur det kommer att gå.

I september tänkte jag ha en fika hemma hos mig där jag ska baka en massa olika saker. Ska nog prova på att göra Maccarons igen. Vi får se hur det går. Kolla in denna fina tårta som Martha Stewart har gjort.

Den är ju hur fin som helst. Önskar att jag kunde bli så duktig.  Jag kanske ska försöka göra en liten tårta med maccarons. Hahaha vi får se.
Nej nu ska jag göra ordning mig.

Back again

Publicerad 2011-08-07 15:29:19 i Allmänt

Nu e jag tillbaka till stockholm och formodlingen kommer jag bli aktiv har igen. Det har varit en intensiv manad med varme och roligheter.

 Har kopt en ny dator som inte har svenskt tagentbord sa det far bli sa har.

Visst e den fin. Köpte även en rosa kamera  som I love.
Egentligen ska jag inte shoppa alls men det var sa himla billigt i Doha. Köpte en rosa datorväska från ordning och reda också.


Nu kom jag på hur man skiver åäö.
Nästa gång får det bli bilder och sånt från bröllopet. Saknar min man men det är skönt att vara tillbaka till sverige och det sköna vädret här. Nej nu ska jag försöka att röra på mig så ryggskottet blir bra.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela