Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

Recept på Heavenly cupcakes

Publicerad 2012-04-04 20:58:51 i Allmänt

Hej på er. Har haft en lång dag idag, men tänkte lägga upp receptet på cupcakesen innan jag blir för trött. Så Leila hoppas att din dotter kommer att gilla dem.

Smeten

100 g smör, det ska vara mjukt
2 ägg
3 dl mjöl
2 dl socker
2 dl turkiskt yogurt
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
lite salt

Marshmellows och hallon

Vispa smör och socker tills det blir helt mjukt. Tillsätt äggen och vispa tills det blivit en bra blandning. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och häll det försiktigt ner i äggsmeten. Vispa ordentligt och tillsätt yogurten.

Använd muffinsplåt. Jag använde både mini och vanlig plåt. Sätt i formarna. I dem mini lägg i några mini marshmellows, i dem vanliga ha i både hallon och marshmellows. Häll försiktigt i smeten, det ska vara lagom i varje.
In i ugnen på på 150 grader i  ca 25 minuter. Det beror på vad det är för ugn. De ska inte bli torra men inte för mjuka heller.

Choclate frosting

150 gram smör
150 gram blockchoklad
4-5 dl florsocker
ca 1 dl mjölk, beroende på hur tjock man vill ha den.

Smält smöret och chokladen i en bunke över en kastrull med kokande vatten. Rör om flera gånger tills det blir helt rinnande.
Häll ner smeten i florsockret och vispa med en elvisp och häll sedan försiktigt i mjölken. Vill man ha den extra rinnande ha i mer mjölk eller en fast frosting kanske mindre än 1 dl mjölk. Vispa i ca 10 minuter.
Spritsa frostingen på cupcaksen och sen är det bara att stoppa in en i munnen.  Använd en spritspåse och vanlig tyll. Man kan använda vilken tyll som man vill. Har man inget sånt hemma går det lika bra att lägga på frostingen med en kniv.

Heavenly choclate cupcakes

Publicerad 2012-04-03 22:44:04 i Allmänt

Gjorde några cupcakes idag med choclate frosting . Gjorde både normal och mini cupcakes. Hade en fyllning med marshmellows och en med hallon och marshmellows. Lyckades med frostingen också. Den skulle nog också passa som fyllning till en tårta.

Het kyckling med bukgur

Publicerad 2012-04-03 11:40:43 i Allmänt

Här kommer receptet på min kyckling jag gjorde för nåra veckor sedan.

Du behöver

Kycklingen

En hel kyckling, i bitar
Vitlöksklyftor
Chili
2 lime
Chiliflingor
Soya
Salt
Flytande honung
Olja
Stekpåse

Skär kycklingen i bitar, behåll skinnet. Ta en stor bunke  och blanda saften av limen, olja, chili, chiliflingor, honung och vitlök och soya. Hur mycket du ska använda av alla kryddor är upp till dig själv, men man kan ha i ganska mycket eftersom mycket av starkheten försvinner i stekpåsen.
Ha i kycklingen och blanda. Täck över med en plastpåse och in i kylen i några timmar. Lägg i alla kycklingbitar i stekpåsen och in i ugnen på 150 grader tills du märker att det är klart. Tar ca 1 timme.


Bulgur med ajvar

Finkorning bulgur
Vatten
Ajvar
Chili
Salt
Kokosmjölk

Koka valfri mängd bulgur på en låg värme. Häll sedan i lite mer vatten och sedan i med ajvaren och kryddorna och sist ska kokosmjölken ner. Koka i någon minut och sen klart. Servera gärna med en god sallad.

Frozen blueberry cheesevake with a touch of lemon

Publicerad 2012-04-03 11:11:12 i Allmänt

Hej hej på er. Här kommer receptet på cheesecaken jag gjorde för någon vecka sedan.

Botten

10 digistivekex
50 g smält smör

Fyllning

200 g cream cheese, gärna inte light
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
citronskal
3 dl blåbär, den ska vara till  en pure. Går utmärkt att mosa eller mixa med en handmixer

Smält smöret och smula ner kexen, man kan använda en mixer men jag brukar använd händerna, Det är lättast för mig iallfall. Tryck ner det i en rund form, en springform eller pajform. Jämna ut ch ställ in i kylen.

Blanda cream cheesen, äggulorna, socker och citronskal i en stor skål. Blanda eller vispa till en len smet. Ta en annan skål och vispa äggvitorna tills den blir fast. Nästan som en marräng. Ha sedan i det i den andra smeten och blanda. Till sist blanda i blåbärspuren, lite åt taget försiktigt med en sked. Häll smeten över kexmixen och in fysen i minst 7 timmar. Jag gjorde min dagen innan.  Resultatet blev ju perfekt. Den blev perfekt söt och inte alls mäktig som cheese cake kan bli. Smakar som en glasstårta. Ställ fram den ca 30 minuter innan den ska serveras. Det som blir kvar är bara att lägga in i frysen igen. Ikväll ska jag servera den igen

Måndag

Publicerad 2012-04-02 19:49:44 i Allmänt

Har varit blä veckor för mig. Det bästa har nog varit att jag har kunnat träna ordentligt mycket och varit riktigt duktig. Jag gör inte så mycket annat. Har inte heller bakat, men ska försöka att göra dem imorgon om jag orkar. Är sjuk . Idag mår jag bättre men var dålig i helgen. Så här såg det ut på fika bordet när jag hade fika hemma hos mig . Cheesecaken blev mycket lyckad och väldigt god, men däremot min kladdkaka blir misslyckad hela tiden . Vet inte vad det som hänt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela