Nupurs mat

Nyttig, god, onyttig ja mat av alla slag

Typiskt

Publicerad 2011-10-28 09:50:53 i Allmänt

Typiskt att man ska vakna 5 på morgonen och sen inte kunna somna om när man är ledig. Hatar hatar det. Jag som planerat att jag skulle sova eftersom det är enda dagen jag kan sova på tills nästa torsdag. Vad ska man säga. Så här sitter jag med kopp god te.
Lagade väldigt god mat igår kväll. Pasta med strimlad biff med skogschampinjoner i krämig gräddsås. Lagade också en god köttfärssås också. Tyvärr glömde jag att ta kort på när maten var klar.
 Men här är en bild på när den blev tillagad.


Gjorde också ett försök att göra punshkakor som jag hade ätit för länge sedan men det gick ju inte så bra. katastrof, men jag ska lyckas.

Tania gav mig förslag att jag skulle baka en prinsesstårta. Ska nog göra ett försök någongång. Kanske till jul eller nyår.
Vad står på schemat idag då. Försöka att vila lite och sen städa och ikväll blir det middag på Grill. Spännande har aldrig varit där men det ska vara jättebra med väldigt smarrig och dyr mat.
Bilder på det kommer sen.

Och Helena, salta kakorna är typ som drömmar men mycket mycket godare. jag kan ge dig svartkummin för det måste du ha.

Familjehelg

Publicerad 2011-10-26 20:23:18 i Allmänt

Kanske dags att blogga lite igen nu efter jag har varit sjuk så länge. Har verkligen inte haft ork att göra något annat att ligga i sängen och kollat en massa filmer. Säkert såg jag 50 filmer eller något.
Men nu är jag nästan frisk. Har bara lite hosta, när den kommer att försvinna kan man ju undra.

Hade besök i helgen av Melissa, mamma och pappa, det var så skönt. Familjen är bäst. Hann baka lite salta kakor som både mamma och pappa älskar. Även jag älskar dessa goda kakor. Smälter i munnen. Lätta som sjutton att göra.


Salta kakor

100 g smör
1 dl socker
1 dl matolja
Salt efter smak
1 tsk hjortronsalt
5-6 dl mjöl
1 tsk svart kummin

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda smör och socker så att det blir en smet. Tillsätt oljan. Blanda i saltet. Blanda mjöl, hjortronsalt och svartkummin i en annan bunke och häll sedan i det i smeten. Forma till små bollar. Blir ca 20-30 st beroende hur stora man vill ha dem. Ha i ugnen ca 30 minuter och voila salta kakor.

I söndags var det även ett år sedan jag och Songeet gifte oss. Tråkigt att man inte kunde fira ihop, men det får bli på 2 årsdagen.  Jag firade det med att laga lite kinamat tillsammans med familjen och Karishma och Tasmia. Av tjejerna fick jag fina blommor.  Ett år gick fort fort. Nu får vi hålla tummarna att han får komma hit snart.

Hann med att umgås med Melissa, hon har blivit så stor fasters älskling. Hon och jag gick på Nalle Puh i lördags. Tur att filmen bara var 1 timme lång och tur att jag kunde Worfeuda under filmen. nalle ful som jag kallar honom för är kanske inte direkt min favorit figur.
Saknar familjen, synd att jag inte hinner åka hem så ofta som jag skulle vilja.

Till något helt annat.  jag vill baka något nytt. Har ni några förslag till mig

Äntligen här

Publicerad 2011-10-02 22:29:20 i Allmänt

Har inte kollat posten sedan torsdag och råkade se ett brev från migrationsverket alldeles nyss. Öppnade det så klart på en gång och det visade sig vara papper på hur jag skulle gå till väga för att skriva på en försäkran på att jag och Songeet var gifta. Så imorgon ska jag skriva ut det och skicka det och lite andra papper och några bilder. Sen så tar det väl några veckor och sen så kanske vi inte behöver vänta längre. Då får han komma hit snart. Det känns som om det var hundra år sedan vi var tillsammans. Snart ska vi leva tillsammans på riktigt. Detta var en bra avslutning på en söndag. Håll tummarna för oss.

När man tänker på kärlek så tänker jag på filmen jag såg idag. Crazy, stupid love.


En riktig bra film som både rolig och bra. Jag blev glad av den och tänkte mycket på kärlek och det är verkligen sant. Kärlek är verkligen crazy och stupid men vi alla behöver den.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela