Lätt och enkel limpa
Vem älskar inte hembakt bröd till soppa? Finns nog inget godare. Jag kan lätt äta 3 skivor eller mer.
Jag hade en period som jag bakade varannan dag. Tänkte återuppta detta .
Denna limpa är så enkel , man behöver knappt knåda degen . Det enda som tar tid är jäsningen.
Enkel limpa
- 25 g jäst
- 7 dl ljummet vatten
- Salt
- 4 dl rågsikt
- 3 dl vetemjöl
Smula ner jästen och tillsätt vatten och salt .
Häll k mjölsorterna och knåda ihop till en deg.
Låt degen jäsa i ca 40 min . Sätt på ugnen på 220 grader .
När degen är klar. Gör en lång limpa .
Låt limpan jäsa ytterligare 30 min.
In i ugnen på 220 grader , först grädda i ca 15 min. Sänk värmen till 200 grader och grädda ca 25 min till.
Låt det svalna innan servering. Ljuvligt gott med enklick smör på.