Het kyckling med bukgur
Här kommer receptet på min kyckling jag gjorde för nåra veckor sedan.
Du behöver
Kycklingen
En hel kyckling, i bitar
Vitlöksklyftor
Chili
2 lime
Chiliflingor
Soya
Salt
Flytande honung
Olja
Stekpåse
Skär kycklingen i bitar, behåll skinnet. Ta en stor bunke och blanda saften av limen, olja, chili, chiliflingor, honung och vitlök och soya. Hur mycket du ska använda av alla kryddor är upp till dig själv, men man kan ha i ganska mycket eftersom mycket av starkheten försvinner i stekpåsen.
Ha i kycklingen och blanda. Täck över med en plastpåse och in i kylen i några timmar. Lägg i alla kycklingbitar i stekpåsen och in i ugnen på 150 grader tills du märker att det är klart. Tar ca 1 timme.
Kycklingen
En hel kyckling, i bitar
Vitlöksklyftor
Chili
2 lime
Chiliflingor
Soya
Salt
Flytande honung
Olja
Stekpåse
Skär kycklingen i bitar, behåll skinnet. Ta en stor bunke och blanda saften av limen, olja, chili, chiliflingor, honung och vitlök och soya. Hur mycket du ska använda av alla kryddor är upp till dig själv, men man kan ha i ganska mycket eftersom mycket av starkheten försvinner i stekpåsen.
Ha i kycklingen och blanda. Täck över med en plastpåse och in i kylen i några timmar. Lägg i alla kycklingbitar i stekpåsen och in i ugnen på 150 grader tills du märker att det är klart. Tar ca 1 timme.
Bulgur med ajvar
Finkorning bulgur
Vatten
Ajvar
Chili
Salt
Kokosmjölk
Finkorning bulgur
Vatten
Ajvar
Chili
Salt
Kokosmjölk
Koka valfri mängd bulgur på en låg värme. Häll sedan i lite mer vatten och sedan i med ajvaren och kryddorna och sist ska kokosmjölken ner. Koka i någon minut och sen klart. Servera gärna med en god sallad.