Kyckling med smak från mellanöstern
Gjorde libanesisk mat i fredags när jag hade min kusin på besök. Gjorde lite olika av de mest populära rätterna.
Testade en kycklingrätt som gick hem. Ville hitta på något nytt , hade en kesella hemma som snart skulle få slängas . Så detta blev det:
Kyckling med smak från Mellanöstern
Till ca 4-6 pers
- 1 kg bröstfile
- I burk kesella
- 1 paket saffran
- Chilipulver
- Lite gurkmeja
- Blandning av 7 kryddor, finns att köpa färdig
- Salt
- Smör till stekning
Skär kycklingen i kuber. Blanda alla kryddor och kesella tillsammans med kycklingen .
Jag gjorde detta i en matlåda och lät den ligga i kylen i ca 12 timmar.
Dagen efter är det bara att steka i riktligt med smör .
Stek först på hög värme och sedan sänk värmen så att kycklingen blir riktigt genomstekt .
Servera med tillsammans med de andra maträtterna eller bara med ris.