Lyckade biskvier
Bakade biskvier förra veckan som jag verkligen lyckades med. Det var svårt enkelt. Vissa saker var lätta och andra saker svåra eller knepigt. T ex som att vispa äggvitan på flera olika sätt, först vanligt, sen över kokande vatten och sen när det svalnat osv.
Först vispar man mandelmassa, socker och äggvita tillsammans .
Spritsa ut dem. Det bästa är att göra dem ganska så små för de växer i ugnen.
Första omgången så gräddade jag dem lite för lite. Ska grädda dem ca 13 minuter men 20 är nog bättre enligt mig.
Fyllningen är den som tar längst tid. Äggvitan ska vispas på olika sätt, men det var värt det.
Sedan ska smöret in och vispas i ca 15 minuter. Jag måste verkligen skaffa mig en Kitchen aid. Det är jobbigt att hålla i vispen så länge.
Smälta chokladen över vattenbad. Låta den svalna lite och sedan i med den i fyllningssmeten. Vispa.
Försökte smeta ut dem så att de blev fyrkantiga men det var ganska svårt. Men blev nöjd ändå.
Doppa dem i choklad och voila